Partner van BDIA: “Bewijst onze expertise in datacenters”

We mogen ons officieel partner noemen van de Belgian Digital Infrastructure Association (BDIA). De BDIA verenigt experten binnen het domein van digitale infrastructuur. Eén van die expertisedomeinen is datacenters. “Dat we met P&V Group deel mogen uitmaken van de BDIA, bewijst dat we kwaliteit leveren.” Tekst en uitleg over deze stap vooruit door CEO Bert Denivel en Business development manager Stefan Blockx van onze building specialist EBB.

Bert Denivel: “In de eerste plaats willen we via de BDIA onze kennis verder uitbreiden. Datacenters zijn een heel specifiek iets binnen de building markt. Het is een sector met eigen specificaties en heel gedetailleerde lastenboeken. De kwaliteitseisen liggen er hoog. Zowel de technische als de afwerking.”

Stefan Blockx: “Dat we mogen toetreden tot de BDIA, is een garantie dat wij die expertise en ervaring in huis hebben. Die knowhow bouwden we op in verschillende projecten. Zoals onder meer het datacenter van Telenet in Aartselaar, waarvoor we de laagspanningsborden maakten. Of dat voor LCL in Aalst, waar we de BMS-integratie uitvoerden.”

Onze ambitie: uitgroeien tot preferred partner
Bert Denivel

Bert: “Het voordeel voor onze klanten is dat we zowel bordenbouwer als BMS-integrator zijn. We bieden beide posten afzonderlijk aan, maar het wordt nog interessanter als we ze combineren. Zo krijgt u één aanspreekpunt en één totaaloplossing. Daarnaast zijn we merkonafhankelijk. We kunnen meerdere merken en systemen aanbieden: Schneider, ELSTEEL, Siemens, EATON… Dat maakt dat wij elk mogelijk datacenter-project aankunnen.”

Stefan: “ We willen als P&V Group ook onze rol spelen om Belgische projecten door Belgische bedrijven te laten uitvoeren. Te vaak gaan mooie projecten hier naar buitenlandse spelers. Terwijl er binnen onze landsgrenzen ongelooflijk veel kennis en knowhow zit. De BDIA brengt die expertise nu als één groep naar buiten.”

In deze projecten komt kwaliteit extra tot zijn recht
Stefan Blockx

Bert: “Het is onze ambitie om niet enkel hier in België uit te groeien tot preferred partner, maar ook om over de landsgrenzen heen te kijken. Onze site in het Nederlandse Zwijndrecht maakt die sprong makkelijker.”

Stefan: “Datacenters worden een speerpuntmarkt voor ons. In deze sector komt onze kwaliteit extra tot zijn recht. Kennis en ervaring zijn hier nog doorslaggevender. Dit zijn net het type projecten waar onze meerwaarde het grootst is.”