Infrabel verlengt samenwerking: drie nieuwe contracten

We zijn drie keer als beste uit de bus gekomen in een Europese aanbesteding van Infrabel. Zo komen er drie vijfjarige contracten van de Belgische spoorwegbeheerder onze richting uit. Deze opdrachten garanderen werkzekerheid voor 30 werknemers.

Voor de vijfde keer op rij al verlengt Infrabel de contracten 400V algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten). Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Prioritaire projecten en Infrabel Academy

Sales & marketing director Koen Pellaers: “Dat betekent dat we voor tal van projecten vijf jaar lang de elektrische borden mogen ontwerpen en bouwen. Voor onder meer projecten in kader van het Europese relanceplan voor mobiliteit. Prioritaire projecten om de veiligheid van ons Belgische spoorwegennet te verhogen. Tot en met de verdeelborden in hun gebouwen.” Zoals die van Infrabel Academy, het nieuwe opleidingscentrum van Infrabel in Sint-Jans-Molenbeek.

“Infrabel is al jaren klant bij ons. Maar bij een aanbesteding begint iedereen op gelijke hoogte. Dit is dan ook een nieuwe blijk van vertrouwen. Zeker omdat het een aanbesteding was op Europees niveau. Betrouwbaarheid en kwaliteit staan op een gedeelde eerste plaats voor Infrabel: treinen moeten rijden. Altijd en overal. Onze borden moeten daar mee voor zorgen. Net die kwaliteit is altijd onze prioriteit bij P&V Panels. Daarnaast hebben we als grootste bordenbouwer in de Benelux de slagkracht om de leverbetrouwbaarheid te garanderen.”

Werkzekerheid voor 30 fulltimers

Naast een blijk van vertrouwen, geven de hernieuwde contracten ons ook financiële zekerheid. CEO Joris Vrancken: “Deze drie contracten staan gelijk aan werkzekerheid. Vijf jaar lang zal er voldoende werk binnenkomen voor 30 fulltime medewerkers. Dankzij deze contracten kunnen we onze groei-ambities versnellen. We waren sowieso al op zoek naar nieuwe collega’s.”